Reedel peale tööd siis oli jälle minek. Algul pidime minema kahekesi, siis aga helistas Kaie, et tal pole ka midagi teha, ja viimaks veel Margit, kes palus jumalakeeli, et me teda ka ootaksime, ja lubas ootamise eest "tööga tasuda". Ma ei uskunudki, et tal sellega tõsi taga oli - aga igatahes pärast esimesi "hujeitamisi" ja ümber maja käimisi hakkasid nad tõepoolest tööle - st koristasid praktiliselt kogu maja ära, toppisid sodi mustadesse prügikottidesse ja kõik muu käidi lapiga üle, vaibad klopiti ära ja isegi põrand pesti ära. Ma ise tuterdasin sel ajal alles õues, nii võttis mul sisse astudes lausa õhku ahmima - isegi vaas lilledega oli laual.
Ise võtsin koristamisest vaid niipalju osa, et inspekteerisin riidekappi. See oli pungil riideid täis, enamikus küll vanad kaltsud, millega suurt midagi peale hakata pole. Samuti oli kõigel juures tugev kopituse hais. Enamik asju läksid seega prügikotti, alles jäid vaid paar põnevamat retro toodet, millega loodan lähemalt tutvuda, kui aega saan.
Kuskilt pappkastist leidsime veel hunniku vanu noote - küll kortsus ja niisked, aga tundub, et väga vanad ja rariteetsed. Plaan on needki ilusti ära kuivatada ja lähemalt uurida, millega tegu.
Riiulis on ka palju raamatuid aiapidamise teemadel. Tundub, et sel suvel mul aega neid lugeda pole, aga ehk siis sügisel-talvel. Eraldi raamat on õunapuude hooldusest - sellega peaks vist alustama.
Aiasaadustest on praegusel aastaajal pakkuda ainult rabarberit. Nii sündiski idee teha õhtu lõpetuseks üks tore rabarberikook ja sinna juurde ka väike vein võtta. Üllatuslikult oli kell juba 21.30 - ja lähim pood ca 20 km kaugusel asuv Aruküla Konsum, nii et hakkasime ülepeakaela asju kokku korjama, ja siis läks ralliks. Jõudsime napilt enne kl 22, ja lahked tädid tegid lausa teise kassa lahti, et meid oma veinidega ilusti ära teenindada. Suures veiniostmise tuhinas ei tulnud pähe aga mõelda, kas ikka koogimaterjal olemas on. Kodus selgus, et kõike on, peale nisujahu :) Aga oli täistera rukkijahu. Kaie aga arvas, et sobib kasutada küll - ja teda kui professionaali võib selles suhtes usaldada. Nii et tegime siis rabarberi leiba :) Tegelikult oli selle taigna retsept jahu pooleks kaerahelvestega, nii et tulemus oli igati HUVITAV, aga ka täitsa maitsev. Kohvi kõrvale ja... nämmm!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar